Activiteiten

Studiesfeer

In Arenberg krijgt studie een belangrijke plaats toebedeeld. Om het beste uit elk academiejaar te kunnen halen, hebben de studenten een rustige omgeving nodig waarin zij vele uren kunnen kloppen. Om hen daarbij te helpen bieden wij ook een studiezaal met bibliotheek. Eerstejaarsstudenten kunnen tips krijgen over de manier waarop zij de verschillende vakken kunnen aanpakken. Af en toe worden studieweekends georganiseerd als meer intensieve voorbereiding op de examenperiodes.

Cultuur

Studeren aan de universiteit is meer dan cursussen van buiten blokken. In het beroepsleven wordt steeds meer de nadruk gelegd op de algemene vorming en op een open geest. Daarom bieden wij, naast studiefaciliteiten, ook een aantal extra-academische activiteiten aan. Deze zijn vrijblijvend en houden rekening met de interessesfeer van eenieder. Regelmatig vinden er ook gespreksavonden plaats. Door het contact met  beroepsmensen leert de student zijn studie in een breder kader te plaatsen. Wij organiseren ook bedrijfsbezoeken en studiereizen.

Als jij een overzicht wil hebben van ontmoetingen van de laatste jaren, ga naar Terugblik.

Ontspanning

Na het middageten of ‘s avonds wordt er vaak gezellig gebabbeld in de zitkamer over allerhande actuele thema’s, interessesferen, hobby’s… De verjaardagen worden ook gevierd met een goede maaltijd, een show of een film.

Sport maakt ook deel uit van de regelmatige activiteiten van ons studentenhuis. Wij beschikken over verschillende sportfaciliteiten en proberen samen sport te doen: minivoetbal, tennis, lopen, zwemmen, boksen, fietsen, enz.

Christelijke vorming

Voor wie wil, worden er bezinningsmomenten en gespreksavonden over het christelijke geloof georganiseerd. Deze activiteiten staan voor alle studenten open.

De christelijke inspiratie van studentenhuis Arenberg neemt niet weg dat andersgelovigen, ook niet-christenen, hier aan hun trekken kunnen komen.

 

Vanuit de residentie worden er ook verschillende sociale en solidaire activiteiten georganiseerd: bezoeken aan eenzame bejaarden, voetbalmatchen met vluchtelingen, hulp in een dagonthaal voor behoeftige mensen, enz.

 

De christelijke bezieling van de activiteiten die in Arenberg plaatsvinden wordt gewaarborgd door de prelatuur van het Opus Dei, een instelling van de Katholieke Kerk die de boodschap verspreidt dat God ons roept tot heiligheid in ons dagelijks werk en onze gewone omstandigheden.