Getuigenissen

“Ik had geen betere plek kunnen wensen”

Residentie Arenberg was mijn eerste thuis in Leuven en ik had geen betere plek kunnen wensen. Het huis ligt in het hart van de stad en is van alle gemakken voorzien. Ikzelf was een groot fan van de boekenkast die elke maand werd aangevuld met nieuwe boeken. Daarnaast is de tuin een beschut paradijs met genoeg ruimte voor barbecues en mooie plekken om te studeren in de zon. Met de gemeenschappelijke maaltijden en kofffiepauzes is er veel persoonlijk contact en structuur waardoor het (schijnbaar) automatisch meteen makkelijker gaat in de collegebanken.

Lucas H.

“Je maakt hier vrienden voor het leven”

In residentie Arenberg had ik mijn allereerste “kot” in Leuven. Naast een ideale studieplek, is er ruimte voor ontspanning en reflectie. Je maakt hier vrienden voor het leven! Als agnost had ik wat schrik dat mijn persoonlijke levensvisie onderdrukt zou worden in deze katholiek ge√Įnspireerde residentie. Die vrees bleek onterecht. Er was respect voor elkaars vrijheid en visie. Natuurlijk kwamen levensbeschouwelijke onderwerpen soms ter sprake, maar daarbij heerste er een open dialoogcultuur, waarbij iedereen zijn eigen mening mocht hebben. Naast het ondersteunen van je studie zorgt residentie Arenberg voor het verruimen van je culturele en maatschappelijke blik. Dit alles zonder dat er een visie wordt opgedrongen.

Yarrid D.

“Ideaal om je horizonten te verbreden”

Ik ben een drietal jaar resident geweest en het was een periode waaraan ik nog vaak terugdenk. De studententijd is niet enkel een tijd van studeren en examens maken maar ook om met nieuwe mensen in contact te komen en je horizonten te verbreden. Ik kan zeggen dat ik tijdens mijn jaren in Arenberg vrienden gemaakt heb voor het leven, studiegenoten van toen waarmee je destijds dagelijks mee in contact kwam en nu niet uit het oog verliest.

De residentie was in mijn eerste jaren aan de universiteit een ideale omgeving, met een huiselijke sfeer en ik zou het iedereen aanraden. Het trekt ook buitenlandse studenten aan, wat altijd interessant is om je talen te onderhouden of zelfs nieuwe talen bij te leren.

Ook nu nog passeer ik het studentenhuis regelmatig en voel ik meteen weer diezelfde huiselijke sfeer van toen.

Ben V.

“”