Project

Dé prioriteit: je studie

Jij studeert voor een mooie toekomst en je wil dus slagen voor de examens. Daartoe is een motiverende studieomgeving onmisbaar. Arenberg biedt je verschillende troeven om je studie succesvol aan te pakken. Ons huis beschikt over een studiezaal waar je in alle rust kan blokken. Je kan ook deelnemen aan een mentoring programma om studietips van een personal coach te krijgen. Bovendien organiseren wij ook in het begin van het academiejaar een reeks voordrachten over studietechnieken die je op de goede weg zullen helpen.

Een brede cultuur

In Arenberg krijg je ook de mogelijkheid om je blik te verruimen. Interesse voor wat er leeft in de maatschappij is ook belangrijk voor een geslaagd leven. Daarom bieden wij je een “cultuurpakket” met interessante sprekers, debatten over actuele thema’s en de mogelijkheid om zelf een presentatie te doen over een onderwerp dat je boeiend vindt. Die activiteiten concentreren wij op één avond in de week.

Wij beschikken ook over een ruime bibliotheek waaruit je boeken kan uitlenen en wij organiseren regelmatig leesmomenten (met een goed gesprek en een pintje achteraf!).

Aandacht voor elkaar

We willen dat onze studenten zich thuis voelen in een sfeer van respect en vriendschap. Daarom zorgen wij voor een toffe sfeer met het vieren van de verjaardagen, het organiseren van uitstapjes (bv. een introductieweekend), sportactiviteiten, BBQ’s, enz. Iedereen draagt bij tot deze goede sfeer door het vervullen van kleine taken en zin voor initiatief.

Je krijgt ook de mogelijkheid om aan solidaire activiteiten deel te nemen, zoals bv. een bezoek brengen aan eenzame bejaarden in een rusthuis. Een leerrijke ervaring!

Christelijke vorming

Voor wie wil, worden er bezinningsmomenten en gespreksavonden over het christelijke geloof georganiseerd. Deze activiteiten staan voor alle studenten open.

De christelijke inspiratie van studentenhuis Arenberg neemt niet weg dat andersgelovigen, ook niet-christenen, hier aan hun trekken kunnen komen.

 

De christelijke bezieling van de activiteiten die in Arenberg plaatsvinden wordt gewaarborgd door de prelatuur van het Opus Dei, een instelling van de Katholieke Kerk die de boodschap verspreidt dat God ons roept tot heiligheid in ons dagelijks werk en onze gewone omstandigheden.