Van universitaire spin-off tot BEL 20 bedrijf (12/11/12)

Gespreksavond met Chris Buyse, CFO van ThromboGenics

ThromboGenics is een bio-farmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen voor de behandeling van oogaan-doeningen. In maart 2012 is ThromboGenics een strategische samenwerking aangegaan met Alcon (Novartis) voor de commercialisering van zijn hoofdproduct ocriplasmine buiten de Verenigde Staten. Het Leuvense biotechbedrijf hoopt binnenkort zijn intrede in de BEL 20 te kunnen doen. Op 18 oktober kreeg de onderneming de goedkeuring van de FDA om hun geneesmiddel ook op de Amerikaanse markt te verkopen, wat vanaf 14 januari 2013 zal gebeuren. Zo komt er een nieuwe fase voor ThromboGenics, met het commercialiseren van zijn product.

Chris Buyse werd in juni 2012 tot “CFO of the Year” uitgeroepen door het zakentijdschrift Trends. Tijdens een boeiende presentatie heeft hij ons de snelle groei van zijn bedrijf uit de doeken gedaan. Hij legde o.a. uit waarom een beursintroductie onontbeerlijk was, hoe de aandeelhouders-structuur eruit ziet, wat de verplichtingen zijn van een beursgenoteerde onderneming en wat zijn taken zijn als CFO. Hij legde de nadruk op het belang van transparantie in de contacten met de stakeholders (door “overpromising” te vermijden) en met de media.

Na de voordracht heeft onze gastspreker nog verschillende vragen beantwoord en de avond werd beëindigd met een pintje om wat na te praten.

Website Thrombogenics